ERZİNCAN YEMEKLERİ
ERZİNCAN MUTFAĞI
ERZİNCAN DAMAK TADI
ERZİNCAN SOFRASI
ERZİNCAN YEMEKLERİ
ERZİNCAN YÖRESEL YEMEKLERİ
erzincan yemekleri,erzincan mutfağı,erzincan sofrası,erzincan damak tadı,erzincan yemek tarifleri,erzincan yemek videoları,erzincan yemek seyret,erzincan yöresel mutfağı,erzincan yemek resimler,erzincan yemek fotoğrafları,erzincan yemek manzaraları
erzincan yemekleri,erzincan mutfağı,erzincan sofrası,erzincan damak tadı,erzincan yemek tarifleri,erzincan yemek videoları,erzincan yemek seyret,erzincan yöresel mutfağı,erzincan yemek resimler,erzincan yemek fotoğrafları,erzincan yemek manzaraları
Yöre mutfağı yemek türleri bakımından zengindir. Bunların çoğunluğunu
hamur işleri oluşturur. Eşgili, kesme çorba (un çorbası) yaprak sarma
başlıca yemek türleridir. Ayrıca su böreği ve özellikle kete ve tatlılar
çokça tüketilen hamur işleridir.
Erzincan'dan Yemek Tarifleri
Sırın
Malzemeler :
2 bardak un
3 kaşık tereyağı
1 bardak pekmez
Tuz
Hazırlanışı: Un ve tuz suyla hamur haline getirilir. Hamur yumurta
büyüklüğünde bezelere ayrılır, bezeler kalın yufka halinde açılır.
Yufkalar kızgın saç üzerinde pişirilir. Soğumasını önlemek için kalın
bir bez içinde saklanır daha sonra , tereyağının eritilerek içine pekmez
karıştırılmasıyla elde edilen karışım ile her iki tarafı yağlanır.
Yağlanan yufka iki parmak genişliğinde katlanarak rulo haline getirilip,
2-3 cm kalınlığında kesilip tepsiye dizilir. Üzerine tekrar pekmezli
tereyağı dökülür.
Gasefe
Malzemeler :
1/2 kg. kayısı kurusu (yarma)
2-3 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
Hazırlanışı : Kayısı kurusu bol su ile yıkanıp temizlenir. Bir tencerede
üzerini örtecek kadar su konur, kayısı kuruları yumuşayıncaya kadar
pişirilir. Ateşten alınarak dinlenmeye bırakılır. Dinlenen kaysı
süzgeçten süzülür, servis tabağına alınır. Üzerine tavada kızdırılmış
tereyağı gezdirilir, iri kıyılmış cevizler üzerine serpildikten sonra
servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder