Social Icons

Pages

4 Ocak 2013 Cuma

Erzincan Yemekleri 1

ERZİNCAN YEMEKLERİ
ERZİNCAN MUTFAĞI
ERZİNCAN DAMAK TADI
ERZİNCAN SOFRASI
ERZİNCAN YEMEKLERİ
ERZİNCAN YÖRESEL YEMEKLERİ
 erzincan yemekleri,erzincan mutfağı,erzincan sofrası,erzincan damak tadı,erzincan yemek tarifleri,erzincan yemek videoları,erzincan yemek seyret,erzincan yöresel mutfağı,erzincan yemek resimler,erzincan yemek fotoğrafları,erzincan yemek manzaraları
Yöre mutfağı yemek türleri bakımından zengindir. Bunların çoğunluğunu hamur işleri oluşturur. Eşgili, kesme çorba (un çorbası) yaprak sarma başlıca yemek türleridir. Ayrıca su böreği ve özellikle kete ve tatlılar çokça tüketilen hamur işleridir. Erzincan'dan Yemek Tarifleri Sırın Malzemeler : 2 bardak un 3 kaşık tereyağı 1 bardak pekmez Tuz Hazırlanışı: Un ve tuz suyla hamur haline getirilir. Hamur yumurta büyüklüğünde bezelere ayrılır, bezeler kalın yufka halinde açılır. Yufkalar kızgın saç üzerinde pişirilir. Soğumasını önlemek için kalın bir bez içinde saklanır daha sonra , tereyağının eritilerek içine pekmez karıştırılmasıyla elde edilen karışım ile her iki tarafı yağlanır. Yağlanan yufka iki parmak genişliğinde katlanarak rulo haline getirilip, 2-3 cm kalınlığında kesilip tepsiye dizilir. Üzerine tekrar pekmezli tereyağı dökülür. Gasefe Malzemeler : 1/2 kg. kayısı kurusu (yarma) 2-3 çorba kaşığı tereyağı 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi Hazırlanışı : Kayısı kurusu bol su ile yıkanıp temizlenir. Bir tencerede üzerini örtecek kadar su konur, kayısı kuruları yumuşayıncaya kadar pişirilir. Ateşten alınarak dinlenmeye bırakılır. Dinlenen kaysı süzgeçten süzülür, servis tabağına alınır. Üzerine tavada kızdırılmış tereyağı gezdirilir, iri kıyılmış cevizler üzerine serpildikten sonra servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder