Social Icons

Pages

31 Aralık 2012 Pazartesi

Erzincan İli Tanıtımı 1

ERZİNCAN İLİ
ERZİNCAN İLİ TANITIM

erzincan
türkiye erzincan
erzincan türkiye
,
erzincan resimler,erzincan fotoğraflar,erzincan manzaralar,erzincan görüntüler,erzincan video,erzincan spor,erzincan haber,erzincan harita,erzincan ulaşım,erzincan iklim,erzincan turizm,erzincan otel,erzincan yurt,erzincan pansiyon,erzincan konaklama,erzincan konut,erzincan emlak,erzincan daire,erzincan lojman,erzincantoki,erzincansatılık,erzincan kiralık,erzincan arsa,erzincan araç,erzincan sağlık,erzincan hastahanesi,erzincan devlet hastahanesi,erzincan valilik,erzincan belediye,erzincan nüfus,erzincan emniyet,erzincan iş,erzincan işkur,erzincan meb,erzincan eğitim,erzincan okul,erzincan kurs,erzincan lisesi,erzincan ekonomi,erzincan sanayi,erzincan tarım,erzincan ticaret,erzincan dağları,erzincan akarsuları,erzincan doğa,erzincan gezi,erzincan tatil,erzincan dernek,erzincan kültür,erzincan sanat,erzincan
ERZİNCAN İLİ TARİH
 Erzincan'ın İlkçağ tarihi hakkında esaslı bilgiye henüz sahip değiliz. Ne varki tarihçiler ikinci bin yıl da, bu yörede, hurrilerin yaşadığını, ikinci bin yılın ilk yarısı başlarında da Hayaslılarla Azzilerin hüküm sürdüğünü kaydetmektedir.
 Anadolu'da M.Ö. 1050- 1180 tarihleri arasında Hattuşaş'ı merkez yaparak büyük bir imparatorluk kuran Hititler yakın doğuyu egemenlikleri altına almışlardır. Şüphesiz ki Erzincan'da Hititlerin yönetimi altında idi. Anadolunun çeşitli yerlerinde yapılan kazılarda Hititlere ait çeşitli eserler ortaya çıkarılmıştır. Erzincan ve yöresinde Hititlere ait bir yerleşim merkezine rastlanmamışsa da, bu yörenin Hitit egemenliği altında kaldığından da hiç şüphe yoktur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız